25 Aralık 2011 Pazar


Bir süre önce çoğu kimse gibi bende de insülin direnci (bel çevresinde kalınlaşma) ve hipoglisemi (tokluk şekerinin açlık şekerinden düşük çıkma durumu) gelişti.  Azar azar ve sık sık besleniyordum. 2-3 saatten fazla aç kalırsam elim ayağım titriyor, çok sinirli oluyordum. 

Prof. Dr. Canan Karatay'ın diyet kitabı ilk çıktğında pek ilgilenmemiştim. Geçenlerde bir kaç kişiden olumlu eleştiriler duyunca ben de alayım bari bu kitapları dedim. Bir çırpıda okudum. Yazılanlar mantıklı geldi ve denemeye karar verdim. 

Bu arada kan şekerimi takibe aldım. Aşağıdaki listede 2 ayrı gün 4 saate kadar açlık ve tokluk şekerlerinin değerlerini göreceksiniz. 22 Aralık günü Karatay Diyetini aynen uyguladım. Zararlı karbonhidrat yemedim. 25 Aralık günü ise sabah kahvaltısına 1 dilim Doygun Çavdar ekmek ekledim... Sonuç şaşırtıcıydı... Canan Hoca'nın dediği gibi zararlı karbonhidrat alınca kan şekeri daha fazla yükseliyor ve daha çok düşüyordu. Beyaz ekmek yeseydim ne olacaktı acaba? :)))  

Farkı sizlerle paylaşmak istedim.
Merak eden olursa diye belirteyim: Hiç açlık hissetmedim gün içinde...