9 Nisan 2010 Cuma

ALKALİ GIDALAR

YÜKSEK ALKALİ OLUŞTURANLAR




Yüksek Alkali Oluşturanlar

Limon

Karpuz (çekirdekleri dahil)

Tüm çiğ, yeşil yapraklı sebzeler

Tüm çiğ sebzeler

Tohumların, baklagillerin ve pekçok tahılın filizlenmiş hali

Tüm çimlendirilmiş filizler (buğday, arpa)

Deniz yosunları (dulse, wakame, kelp)

Yeşil süpergıdalar

Chlorella

Yeşil sebzelerin suları

Tüm taze bitkiler

Badem (filizlenmiş )




Düşük Alkali Oluşturanlar

Buharda pişmiş sebze ve yeşillikler

Tüm olgun meyveler

Darı (Lat.panicum miliaceum,İng.millet)

Quinoa (Lat.chenopodium quinoa)

Tüm soğuk sıkım, sızma yağlar (zeytin, keten, susam, hindistancevizi, ayçiçeği, kenevir)

Kurutulmuş aromalı bitkiler ve baharatlar

Kafeinsiz bitki çayları

Fermante olmuş yiyecekler



Alkali Mineraller

Kalsiyum

Magnezyum

Potasyum

Sodyum

Silikon

Demir

Manganez




Yüksek Alkali Oluşturan Duygu Durumu ve Etkinlikler

Huzur

Minnettarlık

Affetmek

Neşe

Gülmek

Olumlu Düşünmek

Dinlenmek

Egzersiz yapmak

Derin nefes almak

Meditasyon yapmak

Nezaket

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder