18 Nisan 2010 Pazar

Yağ yakma ve diyet



Diyet veya yağ yakma egzersizleri yaparken kas kaybı nasıl engellenir?

Diyet yaparak vücudunuzdan büyük oranda kas kitlesi kaybedersiniz. Kas kitlesini kaybetmemek için doğru beslenmenin yanında uygulanacak egzersize büyük önem düşmektedir. Yağ yakmayı sağlarken kas kitlesini azaltmadan uygulanacak egzersiz şu bölümlerden oluşur:

· Egzersizler hem yürüyüş, koşu, bisiklet hem de kas çalışmaları türünde olmalıdır.

· Yürüyüş türü egzersizler minimum haftada 3 gün, maksimum 6 gün
· yapılmalıdır.

· Ağırlık çalışmaları haftada 1 gün, maksimum 6 gün yapılmalıdır.

· Ağırlık çalışmalarında tekrar sayıları çok fazla (30 ve üstü) olmamalıdır.
Çünkü kas kitlesinin korunup yağın yakılabilmesi için gerekli maddelerden biri de glutamittir. Tekrarlı ağırlık çalışmalarında vücuttaki glutamit düzeyi azaldığından hücre glutamitinin yıkımı hızlanarak kastan kilo vermeye neden olurlar. Yıkıma uğrayan kas grubunun onarımı ve glutamit sentezinin gerçekleşmesi 24 saat süre alır. Eğer 24 saatten daha önce aynı kas grubu bir daha çalıştırılırsa kas yıkımı hızlanır. Bunu önlemek için uygulanan beslenme programının içine glutamit içeren besin maddelerinin alınması gereklidir.

Kardiyovasküler aletlerle ne kadar çalışılmalıdır?
Bisiklet, kürek, yürüme bandı gibi aletlerin haftada en az 3 gün, süre olarak da günde en az 30 ile 60 dakika arasında kişiye uygun hazırlanacak nabız aralığında çalışılmasıyla yağ yakımı sağlanır. Kas çalışması yapmadan vücudun sıkılaşması ve form kazanması mümkün değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder